Bouwrecht

Bouwrecht

Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten adviseert zowel grote als kleine ondernemingen en aannemers bij verschillende projecten in de bouw. Of het nu gaat om een complex technisch project of een relatief simpele incasso na een oplevering, onze advocaten staan u graag bij. Uiteraard worden we graag voorafgaand aan de bouw al betrokken zodat we het gehele project, waar nodig, kunnen sturen. Op deze manier voorkomen we zoveel mogelijk problemen in de toekomst. Ook bij geschillen die vallen onder het bouwrecht staan wij u bij.

Wat valt onder bouwrecht?

In het bouwrecht kan het over diverse onderwerpen gaan. Denk bijvoorbeeld aan:

  • meerwerk
  • vertraging
  • oplevering
  • gebreken

Naast het bovenstaande zijn er nog vele situaties die naar voren komen bij bouwrecht. Sommige situaties doen zich voor tijdens de bouw, maar gebreken kunnen ook pas na de oplevering aan het licht komen.

Advies over het juridische aspect in de bouw

Iedere situatie in de bouw is anders, daarom is het van belang om de situatie goed voor te leggen aan onze advocaat. Bij bijvoorbeeld gebreken na oplevering: is de aannemer hier verantwoordelijk voor of heeft de opdrachtgever ook schuld? Aan ons de taak om dit juridisch gezien uit te zoeken. Vervolgens geven wij u advies over hoe u hiermee verder kunt gaan. Uiteraard zoeken wij altijd naar meerdere mogelijkheden, waarna wij deze aan u voorleggen. Wij geven aan naar welke oplossing onze voorkeur uitgaat en waarom, zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken.

Betrokken bij projecten in de bouw

Aan de hand van onze ervaring in verschillende rechtsgebieden, waaronder het bouwrecht, worden wij graag vanaf het begin betrokken bij projecten in de bouw. Als het gaat om bouwrecht kunt u denken aan bijvoorbeeld het opstellen van samenwerkingsovereenkomsten of het opstarten van samenwerkingsverbanden. Doordat wij vanaf het begin betrokken zijn kunnen wij de kwestie, waar nodig, nog sturen. Zo worden problemen in de toekomst zoveel mogelijk voorkomen.

Actueel

Het stikstofprobleem snel en zorgvuldig aanpakken?

10/10/2019 Lees meer

Advies over stikstof van commissie-Remkes – aanbevolen maatregelen

26/09/2019 Lees meer

Stikstof doet veel stof opwaaien…

19/09/2019 Lees meer