Bouwrecht

Bouwrecht

Ons kantoor, Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten, staat niet enkel de aannemers en grote ondernemingen bij als het gaat om bouwrecht, maar ook de particulieren die juist aan de andere kant staan. Velen kiezen er op een gegeven moment voor om een huis te kopen of te laten bouwen. Hierbij zijn er zaken die helaas fout kunnen lopen. Afspraken die niet nagekomen worden of bijvoorbeeld asbest in de woning. Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten helpt u graag bij dit soort zaken.

Kopen en bouwen van een woning

Bij het kopen van een woning kunt u, zoals gezegd, in verschillende situaties terecht komen. Bijvoorbeeld afspraken die niet nagekomen worden, verborgen lekkage, zwam en/of houtrot in de vloer of warmte verlies door de muren. Dit zijn enkele zaken die u tegen kunt komen bij het kopen van een woning. Het bouwrecht is echter pas van toepassing als u een woning laat bouwen. U sluit hierbij een overeenkomst met een aannemer, waarna u bent overgeleverd aan de deskundige.

Bouwrecht bij nieuwbouw

Nadat u een overeenkomst sluit met een aannemer, welke voor u een huis gaat bouwen, bent u overgeleverd aan zijn of haar expertise. Hierbij is het belangrijk dat u een goede overeenkomst sluit. Een gespecialiseerde advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn begeleidt u met alle plezier bij het afsluiten van deze overeenkomst. Zo weet u zeker dat alle afspraken helder zijn en kunt u met een goed gevoel het werk overlaten aan de aannemer.

Schakel Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten vroegtijdig in

Naast het sluiten van een juiste overeenkomst, is het belangrijk om aan de bel te trekken zodra er problemen ontstaan. Het is beter om vroegtijdig een advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten in te schakelen, dan pas op het moment dat de kwestie escaleert. Zo kan de aannemer weggaan en u met een half afgebouwde woning laten zitten. Heeft u vragen over het laten bouwen van een woning of andere zaken met betrekking tot bouwrecht? Wij adviseren u graag.