Bedrijfsovername

Bedrijfsovername

Bij een bedrijfsovername komen er veel complexe zaken naar voren. Daarom is het verstandig om u te laten adviseren door een gespecialiseerde advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten. Wij hebben advocaten in huis die bedrijfsovernames hebben begeleid aan zowel de zijde van de koper als de zijde van de verkoper. Hierdoor hebben wij veel kennis, die wij graag inzetten om de overname voor u zo snel en nauwkeurig mogelijk in gang te zetten en af te ronden. Wij zijn in staat u bij een bedrijfsovername van a tot z te begeleiden.

Risico’s bij een bedrijfsovername

Ons advies bij een bedrijfsovername is om hierbij altijd een advocaat in te schakelen. Een ondernemer kijkt met andere ogen naar een overname dan een advocaat. Het is van belang dat u zich laat adviseren, zodat u niet achteraf teleurgesteld bent. Het is bij een overname niet alleen een kwestie van het overnemen van de activiteiten, klantenportefeuille, inventaris, goodwill en personeel. Er komen vaak veel risico’s bij kijken waar u zich bewust van moet zijn. Een advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten helpt u hierbij.

Situaties bij een bedrijfsovername

Er zijn diverse zaken waar u rekening mee moet houden. In het geval van een overgang van onderneming, betekent het bijvoorbeeld dat al het personeel mee overgaat. U moet kijken naar lopende overeenkomsten, worden deze overgenomen of wilt u nieuwe overeenkomsten sluiten? Wat is verstandig als de resultaten tegenvallen of wanneer de zaken anders voorgespiegeld zijn? Op welke wijze worden de overgenomen activiteiten ingericht? Er zijn veel zaken van belang bij een bedrijfsovername.

Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten begeleidt u bij een bedrijfsovername

Doordat wij meerdere advocaten in huis hebben met kennis en ervaring in bedrijfsovernames, weten wij wat we doen. Hierdoor heeft u aan Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten een goede sparringpartner. Wij wijzen u op de mogelijkheden, maar ook op de valkuilen. Wij horen graag wat uw idee├źn zijn over de bedrijfsovername, zodat wij u een goed advies kunnen geven. Daarnaast staan wij u graag bij in iedere stap van de overname. Wij helpen u met alle plezier.

Actueel

Doorstart Dalstra Reizen

02/11/2020 Lees meer

Personeel bij doorstart na faillissement

20/10/2020 Lees meer

Update faillissement Dalstra Reizen: personeel

28/09/2020 Lees meer