Overeenkomstenrecht

Overeenkomstenrecht

Boodschappen doen, winkelen in de stad, het kopen van een auto of nieuwe woning; dit zijn allemaal voorbeelden waarbij we onbewust of bewust een overeenkomst sluiten. Op het moment dat één van de partijen zich niet houdt aan deze overeenkomst, kunnen er problemen ontstaan. Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten staat particulieren bij in het geval er onenigheid ontstaat en geeft advies over het overeenkomstenrecht. We beoordelen de overeenkomst en op basis hiervan en uw verhaal stellen wij een advies en plan van aanpak op.

Situaties bij overeenkomstenrecht

Het overeenkomstenrecht bevat regels over het opstellen, uitleggen en toepassen van overeenkomsten. Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten wordt vaak geraadpleegd op het moment dat één van de partijen zich niet houdt aan de overeenkomst. Ook komt het voor dat de overeenkomst anders wordt uitgelegd, of dat het niet duidelijk is dat er een overeenkomst tot stand is gekomen. Dit kan bijvoorbeeld bij mondelinge overeenkomsten. Een gespecialiseerde advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten kijkt samen met u in hoeverre er sprake is van aanbod en aanvaarding. Daarnaast kijken we hoe de afspraak juridisch uitgelegd kan worden.

Advies voor het sluiten van een overeenkomst

Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten helpt niet alleen bij problemen achteraf. Wij geven u ook graag advies voordat u overeenkomsten sluit. Wij adviseren u en kijken of de afspraken juist zijn weergegeven. Daarnaast stellen wij regelmatig contracten op. Hier vallen algemene voorwaarden ook onder. Deze stellen wij voor u op of wij beoordelen de afspraken. Het kan zijn dat de voorwaarden vernietigbaar zijn vanwege onredelijke bepalingen. Wij adviseren u met alle plezier, voordat er eventuele problemen ontstaan.

Wij helpen bij overeenkomstenrecht

Zoals gezegd sluit u als particulier dagelijks, onbewust en bewust, vele overeenkomsten. Op het moment dat u niet zeker weet of de afspraken juist zijn, of wanneer u vragen heeft over een afspraak die u wilt maken, kunt u altijd om advies vragen aan een advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten. Wij nemen de gegevens met u door en beoordelen deze. Vervolgens geven wij u advies en helpen we waar nodig met het zetten van eventuele stappen. Wij zien u graag bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten.

Actueel

Auto gekocht, maar nu al kapot. Wat moet ik doen?

03/01/2022 Lees meer

Nazomeren bij de boer

06/10/2021 Lees meer

Pachter heeft bij einde pachtovereenkomst geen recht op stikfstofrechten verpachter

11/05/2021 Lees meer