Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Onder ondernemingsrecht valt alles waarmee een ondernemer in aanraking komt. Dit geldt vooral bij het opzetten van de onderneming. Het is dus een breed rechtsgebied. Doordat er nogal wat juridische zaken voorbij komen, is het verstandig om een gespecialiseerde advocaat in te schakelen bij het opzetten van een onderneming. Een advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten staat u met alle plezier bij in alle zaken die u tegenkomt als het gaat om uw onderneming.

Opzetten van een onderneming

Een advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten adviseert u en helpt u met zoeken naar de beste mogelijkheden voor uw onderneming. Zo adviseren wij u bijvoorbeeld over welke vennootschapsstructuur u kunt kiezen. Daarnaast helpen wij bij het opstellen van aandeelhoudersovereenkomsten, maar ook hoe u juridisch gezien het beste onderlinge verhoudingen kunt vastleggen. We kijken of er onderlinge leningen/kredieten worden verstrekt en hoe dit is vastgelegd. Wij van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten adviseren u over wat de meest verantwoorde manier is om bovenstaande uit te voeren.

Aandeelhouders van een onderneming

Indien er problemen ontstaan tussen aandeelhouders onderling, is het verstandig om een advocaat in te schakelen. Wij adviseren over de mogelijkheden. Een aandeelhouder die zijn aandelen wil verkopen, is vaak gebonden aan een aanbiedingsregeling. Deze regeling moet op een juiste manier worden nagekomen. Als dit niet goed gaat, kunnen de consequenties vervelend zijn ten opzichte van de onderneming. Daarom is het van belang dat u een goed advies inwint. Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten is u graag van dienst. Wij hebben ruime ervaring in het adviseren over ingewikkelde vraagstukken.

Ruime ervaring in ondernemingsrecht

Doordat ondernemingsrecht een breed rechtsgebied is, overlapt het soms met andere rechtsgebieden. Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten heeft meerdere advocaten in huis die ruime ervaring hebben in ondernemingsrecht. Zo kijken wij naar de manier waarop de ondernemer zijn bedrijf juridisch gezien leidt. Werkt men met opdrachtbevestigingen en algemene voorwaarden? Zijn deze juridisch gezien waterdicht? Door onze ruime ervaring in zowel ondernemingsrecht als andere rechtsgebieden, leveren wij een passend advies en ondersteunen wij waar nodig.

Actueel

Nazomeren bij de boer

06/10/2021 Lees meer

Pachter heeft bij einde pachtovereenkomst geen recht op stikfstofrechten verpachter

11/05/2021 Lees meer

Kantonrechter Den Haag geeft huurder 50% korting vanwege corona

29/01/2021 Lees meer