Scheiden voor particulieren

Scheiden voor particulieren

Bij een scheiding is het verstandig om een advocaat in te schakelen. Een advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten informeert en adviseert bij scheiden. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een ouderschapsplan, het vragen of betalen van partneralimentatie of het bijstaan in een echtscheidingsprocedure. Wij begrijpen dat een scheiding moeilijk kan zijn. Daarom passen wij de manier van begeleiding aan onze cliënt aan. Het is niet alleen belangrijk dat u begrijpt wat er moet gebeuren, maar ook wat u hiervoor kunt doen. Voor advies bij scheiden neemt u contact op met ons kantoor in Leeuwarden.

Afspraken vastleggen bij scheiden

Bij een scheiding is het vastleggen van afspraken belangrijk. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om afspraken over kinderen, het betalen van alimentatie of de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden. Ook kan het zijn dat er later nog situaties naar voren komen waar u vragen over heeft. Bijvoorbeeld of u nog kinderalimentatie of partneralimentatie moet betalen op het moment uw ex-partner gaat samenwonen of trouwen. Wij informeren en adviseren u hier met alle plezier over.

Situaties bij een scheiding

Over het algemeen zijn cliënten redelijk op de hoogte van wat er komt kijken bij scheiden. De situaties die Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten voornamelijk tegenkomt bij scheiden zijn:

  • onenigheid over omgangsregeling
  • kinderalimentatie
  • partneralimentatie
  • verdeling huwelijksgoederengemeenschap
  • afwikkeling huwelijkse voorwaarden

Voor alle bovenstaande situaties schakelt u een advocaat in van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten, gespecialiseerd in scheiden voor particulieren. Wij informeren en adviseren u over uw specifieke situatie.

Hulp van een advocaat bij scheiden

Zoals eerder verteld, passen wij de manier van begeleiding aan onze cliënt aan. Iedere situatie is anders. Daarnaast is het belangrijk dat u begrijpt wat er moet gebeuren en ook wat u hiervoor moet doen. U bent dan in staat om goede keuzes te maken over verschillende zaken.  Door middel van begrijpelijke taal, duidelijke uitleg en voorlichting helpt Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten. Neem daarom contact op met ons kantoor in Leeuwarden voor advies.

Actueel

Verandering partneralimentatie in 2020

19/12/2019 Lees meer

Voorkom vakantiestress! Met toestemming heb je gegarandeerd succes

18/07/2019 Lees meer