Contact opnemen Met Ide Jan Woltman

Naam: I.J. Woltman (Ide Jan)
Functie: Partner / Advocaat / Curator
Opleiding: – Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen
– Grotius specialisatieopleiding Insolad (cum laude)
– Insolventieleergang Rijksuniversiteit Groningen
– Leergang arbeidsrecht Rijksuniversiteit Groningen
Jaar van beëdiging: 2005
E-mailadres: woltman@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Nevenfuncties c.q. lidmaatschappen: – penningmeester Stichting Ster van de Elfsteden
– secretaris Stichting Wintertennis Franeker
– bestuurslid Businessclub SC Cambuur
– lid van INSOLAD, de Vereniging Insolventierecht Advocaten in Nederland
– lid van VAAN, Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland
– lid Commerciële Club Noord-West Friesland
– lid Commerciële Netwerkclub Oldenhove
– lid Commerciële Club Leeuwarden
Secretaresse:  Gerda Smeding
E-mailadres:  gerda@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Telefoonnummer: 058-212 14 64

 

Mijn naam is Ide Jan Woltman en ik ben beëdigd als advocaat in 2005. In 2009 ben ik begonnen met werken bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten in Leeuwarden. Daarnaast ben ik in 2014 partner geworden van dit mooie advocatenkantoor. Al van kleins af aan spreekt het juridische veld mij aan. Ik geef graag praktisch advies over juridische kwesties.

Faillissementen als specialisatie
Tijdens mijn rechtenstudie heb ik gekozen voor de specialisatie ondernemingsrecht. Daarnaast ben ik met name gespecialiseerd in insolventierecht, waarbij het voornamelijk draait om faillissementen. Feitelijk betekent ondernemingsrecht dat ik ondernemers bijsta in alles wat zij tegen kunnen komen. Daarnaast vind ik het erg prettig om samen met een ondernemer te sparren over zaken.

Praktische oplossing voor ondernemers aantrekkelijker
Soms kun je juridisch precies vertellen hoe het zit, maar is een praktische oplossing veel haalbaarder voor een ondernemer. Dan vind ik het goed om toch eerst aan te geven hoe het juridisch werkt en vervolgens hoe het vanuit praktisch oogpunt geregeld kan worden.

Daarbij vind ik het ook een sport om samen met een ondernemer zijn onderneming beter te begrijpen en verder uit te bouwen. De ontwikkeling die een onderneming doormaakt, de passie die men heeft om dat op een goede manier te doen. Dat vind ik belangrijk.

Vooral géén omslachtige juridische taal
Ik vind het belangrijk om mensen goed te leren kennen. Ik ga graag duurzame relaties met mensen aan, zodat ik weet wat er speelt bij een onderneming. Zo kan ik iemand makkelijker, sneller en praktischer adviseren. Als ik weet wat iemand beweegt, kan ik een passende oplossing bieden. Ik denk dat mensen daar beter mee geholpen zijn. Geen langlopende procedures met allerlei kosten, maar vlotte, duidelijke antwoorden. Omslachtige juridische taal, daar huren mensen mij niet voor in.

Slagvaardige werkwijze
Iedereen is welkom bij ons kantoor, van particulier tot ondernemer. We helpen graag iedereen die bij ons om hulp vraagt. Het is belangrijk dat er een klik is tussen de ondernemer of de cliënt en de advocaat. Daarnaast vind ik dat de sfeer bij ons op kantoor erg prettig is, zowel voor ons als de cliënten.

We bieden cliënten deskundigheid, slagvaardigheid en zo snel mogelijk een passende oplossing. Daarnaast ook duidelijkheid, dus geen juridisch taalgebruik. We zeggen waar het op staat.

Ik zie u graag bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten.