Burenrecht

Burenrecht

‘Beter een goede buur, dan een verre vriend’, dit spreekwoord kent iedereen. Daarnaast heeft bijna iedereen buren. Helaas kunnen buren elkaar het leven goed zuur maken. In het burenrecht zijn daarom regels opgesteld. Hoe men met elkaar om hoort te gaan en regels over wat wel en niet mag. Maar niet iedereen houdt zich aan deze regels. In dat geval staat een advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten u graag bij. Kom binnenlopen bij ons kantoor in Leeuwarden. Vertel ons over uw situatie en wij informeren u over de mogelijkheden.

Situaties burenrecht

Er zijn verschillende situaties die vallen onder burenrecht. Een schuur staat deels op het erf van de ander, een boom hangt over, een haan kraait te luid, een schutting staat scheef, een heg is te hoog of juist te laag. Dit zijn allemaal situaties die voorkomen bij het burenrecht. Iedereen hoort zich veilig en op zijn gemak te voelen in zijn of haar eigen huis. Als buren het niet met elkaar eens zijn, kan het zijn dat u minder geniet in uw eigen woning. Hierdoor gaat u niet meer prettig naar huis. Wij willen dit graag voorkomen.

Eerst praten, dan procederen

Op het moment dat u bij ons komt binnenlopen, nemen wij met u de situatie door. Onze advocaat, gespecialiseerd in burenrecht, probeert altijd eerst in goed overleg het probleem op te lossen. Bij procederen verharden de verhoudingen nog meer, daarom kiezen wij eerst voor deze aanpak. Het prettigst voor beide partijen is natuurlijk dat het probleem door te praten wordt opgelost. Zo kan iedereen weer in harmonie naast elkaar wonen. Als het niet anders kan, dan moet de rechter de knoop doorhakken. Wij begeleiden u gedurende het hele proces.

Wij helpen bij een conflict met buren

Als u een conflict heeft met uw buren en u komt er niet uit, dan staan wij u met alle plezier bij. Kom bij ons kantoor in Leeuwarden langs, een advocaat gespecialiseerd in burenrecht helpt u direct. We nemen met u de situatie door, waarna we een plan van aanpak bespreken. Zoals gemeld, proberen we het eerst op te lossen door middel van een gesprek. Wanneer het niet anders kan, gaan we over tot procederen. Voor meer informatie over burenrecht, neem contact met ons op. Wij zien u graag bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten.