Hulp bij ingevorderd rijbewijs

Het is erg vervelend als uw rijbewijs is ingevorderd. U mag dan immers niet meer rijden. Van der Sluis, van der Zee & Kalmijn Advocaten kan u helpen bij het terugkrijgen van uw rijbewijs. Voor een vast bedrag pakken onze deskundige advocaten de zaak voor u op. U weet dus direct waar u qua kosten aan toe bent. En dat is wel zo prettig.

U kunt snel contact met ons opnemen door te bellen naar 058-2121464 of te mailen naar info@vandersluisvanderzeekalmijn.nl Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar op 06-24497344

Procedure invordering rijbewijs

Als de politie uw rijbewijs heeft ingevorderd dan wordt dit binnen drie dagen naar het Openbaar Ministerie opgestuurd. De Officier van Justitie moet binnen tien dagen na invordering een beslissing nemen: u krijgt uw rijbewijs terug of niet.

Als u uw rijbewijs terugkrijgt, is het probleem voorlopig opgelost. Maar als u uw rijbewijs elke dag nodig hebt, bijvoorbeeld voor uw werk, kan het erg lastig zijn als u tien dagen niet mag rijden.

Als u uw rijbewijs niet terug krijgt van de Officier van Justitie wordt het een ander verhaal. U moet dan wachten tot de inhoudelijke zitting. Pas dan wordt er een beslissing genomen. Dat kan maanden duren en al die tijd mag u niet rijden.

Klaagschrift indienen voor teruggave rijbewijs

Van der Sluis, van der Zee & Kalmijn Advocaten kan voor u een klaagschrift indienen bij de Rechtbank. In dit klaagschrift vragen wij de Rechtbank om uw rijbewijs terug te geven tot de inhoudelijk zitting.

Van tevoren overleggen wij uitgebreid met u over uw persoonlijke omstandigheden. Wij kunnen u dan een realistische inschatting geven van de kans van slagen. Uit ervaring weten wij dat het indienen van een klaagschrift bijna altijd loont!

Onze klaagschriften worden gemaakt door ervaren en deskundige advocaten. Zo is de kans het grootst dat u uw rijbewijs snel terugkrijgt. Natuurlijk behandelen wij uw zaak met voorrang. Uw klaagschrift wordt zo snel mogelijk ingediend en wij houden contact met de Rechtbank. Op die manier hoeft u uw bewijs geen dag te langer te missen dan nodig.

Ongeveer veertien dagen na het indienen van het klaagschrift is er een zitting op de Rechtbank. Onze deskundige advocaten gaan met u mee en pleiten voor het teruggeven van uw rijbewijs. Meestal beslist de Rechter ter plekke. U weet dus gelijk waar u staat.

Kosten indienen klaagschrift rijbewijs

Voor uw gemak hebben wij twee pakketten samengesteld.

Pakket ‘De volle mep’: klaagschrift, bespreking en zitting

Pakket ‘De volle mep’ kost u EUR 750,- exclusief btw. Daarvoor krijgt u:

  • een uitgebreide telefonisch intake met een advocaat met verstand van zaken
  • een klaagschrift van hoog niveau, dat wij voor u indienen bij de Rechtbank
  • een bespreking op ons kantoor om de zitting voor te bereiden
  • wij gaan met u mee naar de zitting (behandeling van het klaagschrift) om het maximale eruit te slepen. Dit pakket geldt alleen voor zittingen bij de Rechtbank in Leeuwarden. Voor andere Rechtbanken geldt een hoger tarief door de reiskosten. Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 058-2121464 of info@vandersluisvanderzeekalmijn.nl

Pakket ‘Ik kan het wel alleen’: klaagschrift en bespreking

Pakket ‘Ik kan het wel alleen’ kost u EUR 500,- exclusief btw. Daarvoor krijgt u:

  • een uitgebreide telefonische intake met een advocaat met verstand van zaken
  • een klaagschrift van hoog niveau, dat wij voor u indienen bij de Rechtbank
  • een bespreking op ons kantoor om de zitting voor te bereiden

De zitting (behandeling van het klaagschrift) doet u zelf.

Korting op de inhoudelijke zitting

De kans is groot dat u uw rijbewijs hebt teruggekregen. Maar dan bent u er nog niet. Er moet immers nog inhoudelijk beslist worden over het feit waarvoor het rijbewijs is ingevorderd (bijvoorbeeld te hard rijden of rijden onder invloed).

Als Van der Sluis, van der Zee & Kalmijn Advocaten voor u een klaagschrift heeft ingediend volgens een van onze pakketten, dan kunnen wij met u meegaan naar deze inhoudelijke zitting. De kosten hiervan zijn EUR 375,- exclusief btw. Ook hier geldt weer dat het moet gaan om een zitting in Leeuwarden.

Snel contact met een deskundige advocaat

Wilt u ook direct hulp van een deskundige advocaat om uw rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 058-2121464 of stuur een mail naar info@vandersluisvanderzeekalmijn.nl Een appje kan ook: 06-24497344

 

Actueel

Hulp bij ingenomen rijbewijs

27/05/2020 Lees meer