Bestuursrecht

Specialisten in bestuursrecht

Wij van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten zijn specialisten in bestuursrecht. Eigenaren van een MKB-onderneming komen vaak in aanraking met bestuursrecht vanwege bijvoorbeeld vergunningen. Bij bestuursrecht moet u denken aan al het contact dat plaatsvindt tussen uw onderneming en de overheid. Doordat de regelgeving continu verandert, kan het soms onduidelijk zijn wat uw rechten zijn en wat er van u verwacht wordt. Een advocaat gespecialiseerd in dit vakgebied helpt u hierbij.

Situaties bestuursrechtelijke zaken

Zaken die voorbij komen bij dit rechtsgebied zijn bijvoorbeeld handhavingsverzoeken, wijzigingen in een bestemmingsplan en het aanvragen van omgevingsvergunningen. Ook kan het zijn dat ondernemers diverse vergunningen hebben waartegen derden opkomen, of waarbij derden of de gemeente zelf om handhaving verzoeken. Wij begeleiden u hier graag in. Daarnaast kunnen wij samen met u een vergunning aanvragen, of zienswijzen, bezwaarschriften of beroepschriften opstellen. Tijdens procedures behartigen wij uw belangen. Door de hulp in te schakelen van onze advocaten, weet u zeker dat alles goed geregeld wordt.

Contact tussen uw onderneming en de overheid

Al het contact dat u als MKB-onderneming hebt met de overheid, valt onder bestuursrecht. Omdat u zich natuurlijk graag bezighoudt met uw vak en niet met juridische zaken, helpen wij u graag. Wij staan u bij in onderhandelingen en gesprekken met diverse overheidsorganen. U staat er op deze manier niet alleen voor. Daarnaast heeft u een sparringpartner die u precies kan vertellen wat mogelijk is en wat niet. Ook kunnen onze advocaten u precies uitleggen welke stappen in diverse situaties u het beste kunt zetten.

Wat een advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten voor u kan betekenen

Bij bestuursrecht heeft u te maken met diverse overheidsinstanties. Zij weten vaak exact wat mogelijk is en wat niet. U houdt zich het liefste bezig met het runnen van uw onderneming. Daarom nemen wij graag het juridische aspect uit handen. Alles wordt uiteraard met u besproken, wij geven u advies over uw situatie en wij helpen met het opstellen van documenten. U bent altijd vrij om even bij ons binnen te lopen op ons kantoor in Leeuwarden voor vragen over de mogelijkheden en advies. Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten helpt u met alle plezier.

Actueel

Bruidstaart in een theetuin?

20/03/2024 Lees meer

Nazomeren bij de boer

06/10/2021 Lees meer

Monument

02/03/2021 Lees meer