Strafrecht

Strafrecht

Bij strafrecht wordt de eerste rechtsbijstand verleend op het politiebureau, nadat de verdachte is aangehouden. Een advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten bezoekt u na de aanhouding en voordat u door de politie gehoord wordt. Meestal wordt een advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten opgeroepen, waardoor u niet van tevoren weet dat u bij ons terecht komt. Uiteraard kunt u ons altijd inschakelen wanneer u of een dierbare in aanraking komt met strafrecht. Wij staan u gedurende het hele proces bij.

Verhoor door de politie

Op het moment dat u wordt aangehouden, hebt u recht op een advocaat. Een advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten, gespecialiseerd in strafrecht, bezoekt u voordat de politie met u spreekt. Er wordt met u besproken hoe lang de politie u mag vasthouden. Ook leggen wij uit wat de juridische mogelijkheden zijn van de politie om u langer vast te houden. Daardoor weet u wat u tijdens en na het verhoor te wachten staat. Wanneer nodig staan wij u ook bij tijdens het verhoor.

Procedure bij strafrecht

Na de eerste rechtsbijstand volgt vaak een procedure. Wij verlenen ook rechtsbijstand tijdens deze procedure. U ontvangt een dagvaarding of oproep om bij een OM-zitting te verschijnen. Het is van belang dat u weet wat er gaat gebeuren, daarom nemen wij alles goed met u door. Zo gaat u goed voorbereid de procedure in. Wij bespreken het gehele dossier met u, zodat u precies weet wat de inhoud hiervan is. Samen met u maken wij een plan van aanpak voor de zitting. Daarnaast is het belangrijk om te weten waar u aan toe bent. Daarom maken wij een inschatting van de kans op succes, zodat u niet overvallen wordt door een uitspraak.

Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten helpt bij strafrecht

Het strafrecht kan ingewikkeld en onzeker zijn. Daarom vinden wij het belangrijk dat u precies weet wat de inhoud is van het dossier van uw zaak. Onze advocaat neemt alles met u door. Ook bespreken wij met u een inschatting van de uitspraak. Natuurlijk is dit nooit helemaal te voorspellen. Toch vinden wij het belangrijk dat u op de hoogte bent van de mogelijke uitspraken, zodat u niet tijdens het proces verrast wordt. Voor meer informatie of advies over strafrecht neemt u contact op met ons kantoor in Leeuwarden.

Actueel

Hulp bij ingenomen rijbewijs

27/05/2020 Lees meer