Bestuursrecht

Bestuursrecht

Als particulier zijnde kan het zijn dat u in aanraking komt met bestuursrecht. Onder bestuursrecht vallen alle zaken die te maken hebben met de overheid. In veel gevallen gaat het om een beslissing van de overheid, waar u het als particulier niet mee eens bent. Op het moment dat u in zo’ n situatie terecht komt, kunt u eerst al stappen zetten zonder advocaat. Wel is het verstandig om op tijd een advocaat in te schakelen, zodat u weet wat uw rechten en mogelijkheden zijn. Wij geven u graag advies.

Omgevingsvergunning en bestemmingsplannen

Er zijn verschillende situaties waarin u te maken kunt krijgen met bestuursrecht. U heeft bijvoorbeeld een omgevingsvergunning aangevraagd, maar uw buren of andere personen zijn het hier niet mee eens. Misschien komen ze tegen de omgevingsvergunning op, of misschien bent u het zelf niet eens met een omgevingsvergunning. Daarnaast helpen advocaten van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten particulieren bij wijzigingen van bestemmingsplannen.

Last onder dwangsom

Op het moment dat u niet permanent mag wonen op een bepaalde locatie, zoals een camping of bedrijfswoning, kan het zijn dat u een last onder dwangsom opgelegd krijgt. Wij staan particulieren in deze gevallen bij. Daarnaast helpen wij particulieren wanneer zij een stuk grond willen overkopen van de gemeente. Ook kan het zijn dat u door omstandigheden een gebiedsverbod opgelegd krijgt door de burgemeester. In al deze gevallen helpt Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten u graag.

Uitkeringen

Naast bovenstaande voorbeelden, kunt u ook te maken krijgen met bestuursrecht bij bijvoorbeeld het aanvragen van een uitkering bij de gemeente. Als deze wordt afgewezen, helpt een advocaat u. Ook bij problemen met uitkeringen zoals Wajong of een uitkering op basis van de Participatiewet (bijstandsuitkering), helpt een gespecialiseerde advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten u graag. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om terugvorderingen, het stopzetten of niet toekennen van de uitkeringen.

Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten helpt bij bestuursrecht

Zoals u ziet, is bestuursrecht behoorlijk breed. Als u tegen problemen aanloopt waarbij de overheid betrokken is, helpen wij. U bent altijd welkom om contact met ons op te nemen of om even langs te komen. We nemen met u de situatie door en kijken vervolgens hoe wij kunnen helpen. We zien u bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten.

Actueel

Nazomeren bij de boer

06/10/2021 Lees meer

Monument

02/03/2021 Lees meer