Scheiden voor ondernemers

Scheiden voor ondernemers

U bent ondernemer en u gaat scheiden. Dit kan ingewikkelde situaties opleveren. Het is altijd verstandig om een gespecialiseerde advocaat in te schakelen. Zowel bij gemeenschap van goederen als bij huwelijkse voorwaarden. Een advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten neemt met u door wat de mogelijkheden zijn. Door een advocaat in te schakelen bij scheiden weet u zeker dat alle zaken goed geregeld worden, waardoor uw onderneming niet in gevaar komt. Wij informeren u graag over alle zaken omtrent scheiden voor ondernemers. Kom binnenlopen bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten in Leeuwarden.

Ex-partner en de onderneming

De eerste vraag die een ondernemer vaak stelt bij scheiden, is of de ex-echtgenoot/echtgenote aanspraak kan maken op de onderneming. Dit verschilt per situatie. Als u bijvoorbeeld in gemeenschap van goederen bent getrouwd, dan maakt uw ex-partner aanspraak op de onderneming. Maar bij huwelijkse voorwaarden is het afhankelijk van wat er in de voorwaarden staat. Daarom is het dus van belang om bij een scheiding de huwelijkse voorwaarden goed door te nemen met een advocaat. Voor vragen en advies over uw persoonlijke situatie kunt u contact opnemen met Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten.

Situaties bij scheiden voor ondernemers

Een situatie die onze advocaten vaak tegenkomen is bijvoorbeeld het niet nakomen van een periodiek verrekenbeding. Een verrekenbeding houdt in dat alle inkomsten, gespaard tijdens het huwelijk, moeten worden verrekend. Dit gebeurt meestal jaarlijks. Vaak hebben cliënten hier geen weet van. Daardoor komen cliënten het periodieke verrekenbeding niet na, waardoor dit na het huwelijk geregeld moet worden. Daarnaast is een veelvoorkomende situatie dat er een wijziging is in de alimentatie, vanwege een verlaging van de winst. Bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten hebben wij advocaten in huis die gespecialiseerd zijn in scheiden. Zij helpen u met het regelen van allerlei zaken.

Begeleiding bij scheiden voor ondernemers

Bij een eerste gesprek bespreken wij met u hoe de scheiding het beste kan worden aangepakt. We bespreken wat er allemaal bij komt kijken en welke uitgangspunten mogelijk zijn. Vervolgens begeleiden wij u, de ondernemer, stap voor stap. Door middel van deze gesprekken schetsen wij een realistische voorstelling van de mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan zaken als alimentatie, de verdeling en de afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden. Voor advies over uw situatie loopt u binnen bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten in Leeuwarden.

Actueel

Verandering partneralimentatie in 2020

19/12/2019 Lees meer

Voorkom vakantiestress! Met toestemming heb je gegarandeerd succes

18/07/2019 Lees meer