Personen- en familierecht

Personen- en familierecht

Het personen- en familierecht gaat om de juridische en financiële betrekkingen tot uw naasten, zoals familie en vrienden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan scheiden, adopteren, kinder- en partneralimentatie, een contact- en straatverbod of afstammingsprocedures. Bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten hebben wij meerdere advocaten in huis met ervaring en veel kennis over personen- en familierecht. Wij adviseren u graag over uw situatie en helpen u waar nodig. U bent altijd welkom om bij ons op kantoor in Leeuwarden even binnen te lopen.

Situaties bij personen- en familierecht

Zoals gezegd zijn er veel situaties die vallen onder het personen- en familierecht. Situaties die wij bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten tegenkomen zijn bijvoorbeeld:

  • echtscheiding
  • kinder- en partneralimentatie
  • afwikkeling huwelijkse voorwaarden
  • onenigheid over omgangsregeling
  • afstammingsprocedures (bijv. ontkenning vaderschap)
  • contact- en straatverbod

Op het moment dat u te maken krijgt met één van de bovenstaande situaties, dan helpt een advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn u. Wij adviseren met behulp van begrijpelijke taal en een duidelijke uitleg.

Kinderen

U kunt niet alleen een kind krijgen, maar ook adopteren of erkennen. Al deze situaties vallen onder het personen- en familierecht. Kinderen worden soms vergeten als het gaat om bijvoorbeeld een scheiding of andere zaken. Onze specialisten in personen- en familierecht helpen u om het belang van uw kinderen voorop te stellen. Ondanks dat situaties vaak moeilijk zijn, willen wij het zo eenvoudig mogelijk maken voor u en uw kinderen. Voor advies of bij vragen helpt een advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten u graag.

Begeleiding op basis van uw wensen

Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten vindt het belangrijk dat onze cliënten zich op hun gemak voelen. Daarom luisteren wij naar de wensen van de klant en passen wij onze begeleiding aan op basis van uw situatie. Het zijn vaak lastige omstandigheden, waardoor het belangrijk is dat u weet en begrijpt wat er moet gebeuren en wat hiervoor de beste aanpak is. Daarom geven onze advocaten, gespecialiseerd in personen- en familierecht, duidelijke uitleg en goede voorlichting. Wilt u meer informatie of advies? Neem dan contact op met Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten.

Actueel

Verandering partneralimentatie in 2020

19/12/2019 Lees meer

Voorkom vakantiestress! Met toestemming heb je gegarandeerd succes

18/07/2019 Lees meer