Faillissementsrecht

Faillissementsrecht

Het faillissementsrecht is een breed rechtsgebied. Als ondernemer kunt u zelf in de financiƫle problemen raken, maar het kan ook gaan om een klant. Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten staat de ondernemer bij gedurende het gehele proces. Wij nemen met u door welke mogelijkheden er zijn. Doordat onze advocaten regelmatig als curator optreden in faillissementen, kennen zij de positie aan beide kanten van de tafel. Wij maken gebruik van deze kennis, zodat wij u als cliƫnt goed kunnen adviseren.

Faillissement voorkomen

Bij faillissementsrecht denkt men vaak eerst aan een bedrijf dat failliet gaat. Uiteraard is dit onderdeel van dit rechtsgebied. Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten helpt u zoals gezegd bij het gehele traject in het geval van faillissementen. Hierbij komen vaak vragen voorbij zoals bijvoorbeeld welke mogelijkheden er zijn om een faillissement te voorkomen. Daarnaast kijken we ook, indien een faillissement niet voorkomen kan worden, naar de acties die we wel in gang kunnen zetten. Om de gevolgen van het faillissement zoveel mogelijk te beperken kijken we bijvoorbeeld naar de mogelijkheid van een doorstart.

Rechten en plichten bij een faillissement

Naast daadwerkelijke faillissementen, staan wij ondernemers ook bij als zij te maken krijgen met bijvoorbeeld een curator of problemen met facturen of geleverde spullen aan een failliete ondernemer. We nemen met u vragen door zoals wat uw rechten en plichten zijn en of u spullen mag ophalen die nog niet betaald zijn. Ook helpt Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten verhuurders die te maken krijgen met een failliete huurder. Daarnaast ondersteunen en adviseren wij ondernemers die door een curator aansprakelijk worden gesteld vanwege bijvoorbeeld bestuurdersaansprakelijkheid.

Faillissement van een concurrent

Voor andere ondernemers biedt een faillissement van een concurrent uiteraard kansen op een overname. Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten adviseert en ondersteunt in deze gevallen de ondernemer. Hierbij kijken we bijvoorbeeld naar hoe u moet onderhandelen met de curator, wat valkuilen zijn, wat u wel kunt overnemen en wat niet. Daarnaast kijken we ook naar hoe het zit met het personeel. Bij alle zaken omtrent faillissementsrecht bent u bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten aan het juiste adres.

Actueel

Doorstart Dalstra Reizen

02/11/2020 Lees meer

Personeel bij doorstart na faillissement

20/10/2020 Lees meer

Update faillissement Dalstra Reizen: personeel

28/09/2020 Lees meer