Overeenkomstenrecht

Overeenkomstenrecht

Zonder dat wij het door hebben, sluiten wij dagelijks vele overeenkomsten. Naast de overeenkomsten waarvan we ons niet altijd bewust van zijn, sluiten we ook bewust uitvoerige overeenkomsten. Dit geldt voor zowel ondernemingen als particulieren. Denk bijvoorbeeld aan een koopovereenkomst voor het leveren van goederen of diensten. In het overeenkomstenrecht staan allerlei regels. Bijvoorbeeld over het opstellen, uitleggen en toepassen van overeenkomsten. Wanneer er problemen ontstaan vanuit overeenkomsten, helpt een advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten u met alle plezier om het op te lossen.

Advies over overeenkomstenrecht

Cliƫnten vragen ons vaak om advies als een van de partijen zich niet aan de overeenkomst houdt. Daarnaast worden afspraken soms verschillend uitgelegd door de betrokken partijen. Ook komt het regelmatig voor dat niet duidelijk is dat er een afspraak is gemaakt. Het grootste probleem is dan om vast te stellen wat de inhoud precies is. Een advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten kijkt samen met u naar de afspraken. Wat zegt het recht over de overeenkomst en wat betekent dit precies? Daarnaast helpen wij u om de andere partij te verplichten om de overeenkomst na te komen. Of in geval van schade kijken wij naar een eventuele vergoeding.

Doornemen van overeenkomsten

Naast het oplossen van problemen bij afspraken, helpen wij ook bij het doornemen van afspraken vooraf. We adviseren en beoordelen of de afspraken juist op papier staan. Ook stellen wij zelf regelmatig contracten op. Daarnaast maken wij algemene voorwaarden en beoordelen reeds opgemaakte algemene voorwaarden. We kijken of het klopt en of er geen onredelijke zaken in staan. Doordat de advocaten van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten ervaring hebben op het gebied van overeenkomstenrecht, kunnen wij u goed adviseren over de contracten en afspraken die u aangaat of aan bent gegaan.

Loop binnen bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten

Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten helpt u met alle plezier bij alle zaken die vallen onder overeenkomstenrecht. Op het moment dat u een conflict hebt over afspraken, of juist voordat u een afspraak aangaat: een advocaat neemt alles met u door. Hij of zij geeft u advies over uw situatie, waardoor u weet wat voor stappen u kunt zetten. Ook weet u of er nog zaken aangepast moeten worden voordat u een overeenkomst aangaat. Voor meer informatie en advies over overeenkomsten zien wij u graag bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten in Leeuwarden.

Actueel

Auto gekocht, maar nu al kapot. Wat moet ik doen?

03/01/2022 Lees meer

Pachter heeft bij einde pachtovereenkomst geen recht op stikfstofrechten verpachter

11/05/2021 Lees meer

Misbruik maken van het financieringsvoorbehoud

25/08/2020 Lees meer