Huurrecht

Zowel particuliere verhuurders als huurders zijn bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten aan het goede adres. We kijken naar huurovereenkomsten en stellen deze op voor een verhuurder wanneer nodig. Daarnaast staan wij huurders bij indien zij problemen hebben met de verhuurder, bijvoorbeeld bij achterstallig onderhoud. Bent u een particuliere huurder of verhuurder en bent u op zoek naar advies binnen huurrecht? Een advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten luistert naar uw verhaal en adviseert u.

Particuliere huurder

Particuliere huurders staan wij voornamelijk bij wanneer zij problemen hebben met de verhuurder. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat de verhuurder weigert (achterstallig) onderhoud uit te voeren aan het gehuurde pand, of vanwege het feit dat er een te hoge huurprijs gevraagd wordt. Ook bij opzegging van de huurovereenkomst, zowel door de verhuurder als door de huurder, helpt een advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten. Wij procederen regelmatig tegen woningstichtingen die gehuurde woonruimte ontruimen, terwijl de redenen hiervoor discutabel zijn. Ook bij discussies over de oplevering van het gehuurde pand staan wij u bij.

Particuliere verhuurder

Veel particuliere verhuurders verhuren een woning onder de Leegstandswet of als investeringsobject. Hierbij worden vaak zelfgemaakte huurovereenkomsten gebruikt, welke op veel gebieden niet juist of onvolledig zijn. Als het gaat om huur en verhuur van woonruimte, zijn er veel zaken vastgelegd in de wet. Daarom is het verstandig om als verhuurder een goede huurovereenkomst op te stellen. Hier helpt een advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten bij. Ook kan het zijn dat u als verhuurder te maken krijgt met huurders die bijvoorbeeld drugsproblemen hebben. De gemeente kan het pand drie tot zes maanden sluiten na een politie inval. Wij staan de verhuurder bij in onderhandelingen met de gemeente en eventuele procedures tegen de huurder.

Vaste prijzen voor advies huurrecht

Wij vinden het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent, ook financieel. Daarom hebben wij vaste prijzen voor de vragen die het meest voorkomen en voor het opstellen van huurovereenkomsten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Vaste prijs voor advies bij problemen tussen huurder en verhuurder

Soms ontstaan er problemen tussen de verhuurder en de huurder. Zoals bijvoorbeeld huurachterstand, onenigheid over de oplevering of problemen met de gebrekenregeling. Ook is soms onduidelijk wanneer en hoe een huurovereenkomst kan worden opgezegd. Zit u in zo’n situatie en vraagt u zich af wat de mogelijkheden zijn, dan kunnen wij u adviseren voor een vaste prijs van € 250,- exclusief 6% bureaukosten en btw. Zodat u weer verder kunt.

Voor dit bedrag controleert onze gespecialiseerde huurrechtadvocaat wat de afspraken op het probleempunt zijn en krijgt u een schriftelijk advies met uw mogelijkheden, rechten en plichten.

Vaste prijs quick scan bestaande huurovereenkomst

Soms twijfel je of een huurovereenkomst wel juist is. Of wil je voordat je tekent nog uitleg of extra informatie over de huurovereenkomst. Staat alles er in wat nodig is? Of klopt het eigenlijk wat er staat? Heb ik wel de juiste huurovereenkomst voor de juiste (bedrijfs-)ruimte? Wanneer kan ik opzeggen? Van der Sluis, van der Zee & Kalmijn Advocaten kan de huurovereenkomst voor u checken, zodat u met een gerust hart kunt tekenen.

Het nakijken van een huurovereenkomst woonruimte kost € 350,- exclusief 6% bureaukosten en btw.

Een huurovereenkomst bedrijfsruimte laten controleren kost € 450,- exclusief 6% bureaukosten en btw.

Daarvoor krijgt u:

  • een bespreking met een gespecialiseerde huurrechtadvocaat (telefonisch of op ons kantoor)
  • een duidelijk en deskundig schriftelijk advies met de sterke en zwakke punten van uw huurovereenkomst en tips voor verbeteringen en/of wijzigingen

Het gaat hier dus om een huurovereenkomst die al bestaat. Is er nog geen huurovereenkomst dan kunt u deze door ons laten opstellen voor een vaste prijs.

Vaste prijs opstellen nieuwe huurovereenkomst

In een huurovereenkomst staan de afspraken tussen huurder en verhuurder zwart op wit. Bij problemen wordt altijd teruggevallen op de huurovereenkomst (ook door de rechter): wat staat er op papier. Dat is de basis. Een goede huurovereenkomst is daarom ontzettend belangrijk. Onze deskundige advocaten zijn erg ervaren in het opstellen van huurovereenkomsten. Zowel voor woonruimte als voor bedrijfsruimte. Een goede huurovereenkomst is nu een investering, maar een procedure of problemen met een huurder/verhuurder zonder goede huurovereenkomst kost u serieus geld.

Het opstellen van een huurovereenkomst woonruimte kost € 750,- exclusief 6% bureaukosten en btw.

Een huurovereenkomst bedrijfsruimte wordt voor u op maat gemaakt voor een bedrag van € 1.000,- exclusief 6% bureaukosten en btw.

Dit is ongeveer een maand aan huurpenningen of nog minder en kan u een hoop problemen en gedoe schelen.

Wat krijgt u hiervoor?

  • een bespreking met een gespecialiseerde huurrechtadvocaat (telefonisch of op ons kantoor)
  • een professionele huurovereenkomst, ingevuld naar uw wensen en op basis van de informatie die u ons geeft
  • een begeleidende brief over de manier waarop de huurovereenkomst gebruikt dient te worden/kan worden en een uitleg over het gebruik van de huurovereenkomst in de toekomst bij “nieuwe” huurders
  • een brief die verzonden kan worden naar de huurder bij het niet betalen van de huur

Advies van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten

Bent u een particuliere huurder of verhuurder en wilt u advies over uw situatie? Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten heeft diverse advocaten in huis die gespecialiseerd zijn in huurrecht. Een advocaat neemt met u de huurovereenkomst door, helpt bij problemen met verhuurder of huurder en geeft advies over diverse situaties met betrekking tot huurrecht. Loop voor advies gerust binnen bij ons kantoor in Leeuwarden. Wij zien u graag bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten.

Actueel

Huur betalen tijdens de coronacrisis

18/03/2020 Lees meer

Huurwoning uit voor Airbnb-boeking

27/11/2019 Lees meer