Huurrecht

Zowel particuliere verhuurders als huurders zijn bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten aan het goede adres. We kijken naar huurovereenkomsten en stellen deze op voor een verhuurder wanneer nodig. Daarnaast staan wij huurders bij indien zij problemen hebben met de verhuurder, bijvoorbeeld bij achterstallig onderhoud. Bent u een particuliere huurder of verhuurder en bent u op zoek naar advies binnen huurrecht? Een advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten luistert naar uw verhaal en adviseert u.

Particuliere huurder

Particuliere huurders staan wij voornamelijk bij wanneer zij problemen hebben met de verhuurder. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat de verhuurder weigert (achterstallig) onderhoud uit te voeren aan het gehuurde pand, of vanwege het feit dat er een te hoge huurprijs gevraagd wordt. Ook bij opzegging van de huurovereenkomst, zowel door de verhuurder als door de huurder, helpt een advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten. Wij procederen regelmatig tegen woningstichtingen die gehuurde woonruimte ontruimen, terwijl de redenen hiervoor discutabel zijn. Ook bij discussies over de oplevering van het gehuurde pand staan wij u bij.

Particuliere verhuurder

Veel particuliere verhuurders verhuren een woning onder de Leegstandswet of als investeringsobject. Hierbij worden vaak zelfgemaakte huurovereenkomsten gebruikt, welke op veel gebieden niet juist of onvolledig zijn. Als het gaat om huur en verhuur van woonruimte, zijn er veel zaken vastgelegd in de wet. Daarom is het verstandig om als verhuurder een goede huurovereenkomst op te stellen. Hier helpt een advocaat van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten bij. Ook kan het zijn dat u als verhuurder te maken krijgt met huurders die bijvoorbeeld drugsproblemen hebben. De gemeente kan het pand drie tot zes maanden sluiten na een politie inval. Wij staan de verhuurder bij in onderhandelingen met de gemeente en eventuele procedures tegen de huurder.

Advies van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten

Bent u een particuliere huurder of verhuurder en wilt u advies over uw situatie? Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten heeft diverse advocaten in huis die gespecialiseerd zijn in huurrecht. Een advocaat neemt met u de huurovereenkomst door, helpt bij problemen met verhuurder of huurder en geeft advies over diverse situaties met betrekking tot huurrecht. Loop voor advies gerust binnen bij ons kantoor in Leeuwarden. Wij zien u graag bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten.

Actueel

Huur betalen tijdens de coronacrisis

18/03/2020 Lees meer

Huurwoning uit voor Airbnb-boeking

27/11/2019 Lees meer