Contact opnemen Met Herman Postma

Naam: H.D. Postma (Herman)
Functie: Advocaat-medewerker
Opleiding: Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen
Jaar van beëdiging: 2007
E-mailadres: postma@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Nevenfuncties c.q. lidmaatschappen: – Secretaris van de Provinciale Klachtencommissie voor Friese Woningcorporaties
– Lid Rotaryclub Bergum
– diverse andere bestuursfuncties

Secretaresse: Ina Kooistra
E-mailadres: ina@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Telefoonnummer: 058-212 14 64

 

Mijn naam is Herman Postma en ik heb rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Op 22 augustus 2007 ben ik beëdigd als advocaat. Ik ben gespecialiseerd in arbeidsrecht, personen- en familierecht en strafrecht. De sfeer binnen Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten is erg aansprekend. Alle soorten zaken worden behandeld, iedereen heeft zijn eigen specialisme waardoor ieder specialisme in huis is. Het maakt niet uit wat uw probleem is: bij ons kantoor bent u aan het goede adres.

Voorop staat het bereiken van een goede oplossing
Het behartigen van uitsluitend het belang van mijn cliënt heeft mij altijd erg aangesproken. Het is mijn (wettelijke) taak om partijdig te zijn. De rechtsgebieden arbeidsrecht, personen- en familierecht en strafrecht spreken mij zeer aan omdat deze rechtstreeks de persoon raken. Dit kan gaan om het verlies van werk, het treffen van een omgangsregeling of het plegen van een strafbaar feit. Het bereiken van een goede oplossing voor het probleem van de cliënt staat bij mij voorop. Helaas betekent dit niet dat het gewenste resultaat altijd behaald kan worden. Uiteraard zet ik mij hier wel altijd voor in.

Duidelijkheid over de mogelijkheden
Wat ik belangrijk vind is dat cliënten duidelijkheid krijgen over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Hierbij is een realistische kijk op de zaak van groot belang. Daarbij bekijk ik altijd of een schikking mogelijk is. Het leukste aspect van de advocatuur vind ik het behartigen van belangen tijdens een zitting. Een zitting is voor cliënten altijd erg spannend. Het voorbereiden en begeleiden van de cliënt voor en tijdens een zitting spreekt mij erg aan. Daarnaast vind ik de ‘gezonde spanning’ voor de zitting erg prettig. Het mooiste is wanneer de cliënt na de zitting aangeeft dat het precies is gegaan zoals van tevoren is besproken en dat het allemaal erg meeviel.

Het maximaal haalbare bereiken
Mijn doel als advocaat is voor de cliënt het maximaal haalbare bereiken. Dit kan door het treffen van een schikking of door het voeren van een procedure. Ik ben pragmatisch, doortastend en oplossingsgericht. Hierdoor zoek ik altijd naar de beste oplossing voor het probleem van de cliënt, waarvoor ik mij maximaal inzet. Mijn dag is geslaagd als mijn planning grotendeels uitkomt en als ik het resultaat behaal dat ik voor ogen heb.

Ik zie u graag bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten.

Secretaresse

Ina Kooistra