Contact opnemen Met Ati van der Pol

Naam: A. van der Pol (Ati)
Functie: Advocaat-medewerker
Opleiding: Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen met specialisaties strafrecht en civiel recht
Jaar van beëdiging: 2011
E-mailadres: vanderpol@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Nevenfuncties c.q. lidmaatschappen: – (interim)penningmeester stichting Opleidingen vier voormalige noordelijke balies
– penningmeester Handel & Nijverheid Franeker
Secretaresse: Nienke Miedema
E-mailadres: nienke@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Telefoonnummer: 058-212 14 64

 

Mijn naam is Ati van der Pol. Ik ben al ruim zes jaar werkzaam als advocaat, op 1 januari 2011 ben ik beëdigd. Ik heb rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Groningen, waar ik mij gespecialiseerd heb in civielrecht en strafrecht. Momenteel houd ik mij vooral bezig met personen- en familierecht, omdat ik een ‘mensen-mens’ ben. Bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten is er sprake van een lage drempel, waarbij we het met zijn allen doen. Er wordt geen onderscheid gemaakt in status van cliënten, we helpen iedereen die bij ons binnen komt lopen.

Het grotere geheel is van belang
Ik tracht altijd om in eerste instantie in goede harmonie tot een oplossing te komen. Ik houd cliënten altijd voor dat een compromis een langere houdbaarheid heeft dan een beslissing van de rechtbank. Als de advocaten uit beeld zijn moeten de partijen meestal ook weer samenwerken. Ik beloof geen gouden bergen, maar ik ben realistisch en pragmatisch ingesteld. Het grotere geheel is van belang, waarbij ik het belang van de cliënt uiteraard nooit uit het oog zal verliezen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat ik mijn cliënt vertel dat een pas op de plaats soms twee stappen vooruit kan betekenen.

Anticiperen op de gebeurtenissen van de dag
Het leukste aspect van de advocatuur vind ik de flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid. Als advocaat heb ik enorm veel invloed op de uitkomst en welk traject wordt gevolgd voor een goede uitkomst. Als een cliënt aan het eind van de rit vertelt dat hij/zij blij is met de uitkomst, waarbij beide partijen water bij de wijn hebben moeten doen, dan heb ik mijn werk goed gedaan. Hier krijg ik energie van. Een ‘normale’ dag bestaat niet, daarom is het vooral iedere dag anticiperen op wat er gebeurt gedurende de dag. Hierin moet ik prioriteiten stellen. In het personen- en familierecht moet vaak direct actie worden ondernomen om de rust te bewaken of zo snel mogelijk te laten terugkeren.

Empathisch, maar objectief
Mijn doel is om waar mogelijk tot een compromis te komen zonder interventie van de rechter. Dit scheelt u kosten, tijd en negatieve energie. Als dit niet lukt, stel ik alles in het werk om voor u eruit te halen wat erin zit. Als er kinderen bij betrokken zijn, zal ik nooit het belang van de kinderen uit het oog verliezen. Ik werk efficiënt en geordend en ben gedreven, toegankelijk en heb een groot empathisch vermogen. Hierdoor kan ik mij goed in de cliënt verplaatsen, maar toch nog een objectieve blik behouden. Als ik iets doe, ga ik er voor de volle 100% voor.

Tot ziens bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten.

Secretaresse

Nienke Miedema