Daniela Leutenegger

Naam: D.M. Leutenegger (Daniela)
Functie: Advocaat
Opleiding: Rijksuniversiteit Groningen
Jaar van beëdiging: 2003
E-mailadres: leutenegger@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Secretaresse: Joyce van Merode-Pleijsier en Femke Schut
E-mailadres: bolsward@szk.nl
Telefoonnummer: 0515-572083

 

Fer Grijmans

Naam: G.J.P.M. Grijmans (Fer)
Functie: Advocaat
Opleiding: Nederlands recht aan de Radboud Universiteit
Jaar van beëdiging: 1991
E-mailadres: bolsward@szk.nl
Secretaresses: Joyce van Merode-Pleijsier  en Femke Schut
E-mailadres: bolsward@szk.nl
Telefoonnummer: 0515 572 083

 

Anouar Ibn el Kadi

Naam: A. Ibn el Kadi (Anouar)
Functie: Advocaat
Opleiding: Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, specialisatie privaatrecht
Jaar van beëdiging 2021
E-mailadres: kadi@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Nevenfuncties c.q. lidmaatschappen:
Secretaresse:
E-mailadres: info@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Telefoonnummer: 058-212 14 64

 

Mijn naam is Anouar Ibn el Kadi. In 2020 ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in Nederlands recht (specialisatie privaatrecht) en notarieel recht. Sinds februari 2021 werk ik bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten. Eerst als juridisch medewerker en in juni 2021 ben ik beëdigd als advocaat. Bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten ben ik op mijn plek omdat de menselijke maat bij dit kantoor hoog in het vaandel staat. Dat past bij mij. Ik houd mij het liefst bezig met rechtsgebieden die heel dicht bij de mens liggen.

Duidelijke en heldere communicatie zijn belangrijk

Daarom ben ik gespecialiseerd in burenrecht, huurrecht en arbeidsrecht. Maar ook personen- en familierecht hebben mijn interesse, net zoals strafrecht. Dit zijn onderwerpen die u direct raken. Het kan gaan om problemen met een werkgever, verlies van woonruimte of overlast van buren. Ik ben doortastend en altijd op zoek naar de beste, meest menselijke en praktische oplossing. Daarbij probeer ik ook te kijken naar welke andere mogelijkheden er zijn naast de juridische. Omdat ik het belangrijk vind dat u begrijpt waar het over gaat communiceer ik altijd helder en duidelijk. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

U ontzorgen wat uw juridische probleem of vragen betreft

Het leukste aan het zijn van advocaat is dat ik voor u het verschil kan maken. Ik wil u zoveel mogelijk ontzorgen wat uw juridische probleem of vragen betreft. Elke dag is anders, zo hoef ik mij nooit te vervelen. Daarnaast help ik ook graag mensen en bedrijven. Het klinkt misschien wat cliché, maar daar word ik echt blij van. U kunt van mij een luisterend oor, gedegen juridische kennis en een menselijke oplossing in begrijpelijke taal verwachten.

Eerlijk, betrokken en menselijk

Ik kom uit een familie met veel juristen. Daardoor heb ik al vroeg kennisgemaakt met het recht. Ook heb ik gezien hoe mensen worden ‘opgeslokt’ door het rechtssysteem. Ze kunnen gewoon niet hun weg vinden in het woud van regeltjes en wetten. Mijn doel als advocaat is u hierbij te helpen. Ik doe dit op een eerlijke, betrokken en menselijke manier. Een dag is voor mij geslaagd als ik voor u een goede oplossing bereik en u tevreden bent met die oplossing. Daar doe ik mijn uiterste best voor.

Tot ziens bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten.

 

Ide Jan Woltman

Naam: I.J. Woltman (Ide Jan)
Functie: Partner / Advocaat / Curator
Opleiding: – Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen
– Grotius specialisatieopleiding Insolad (cum laude)
– Insolventieleergang Rijksuniversiteit Groningen
– Leergang arbeidsrecht Rijksuniversiteit Groningen
Jaar van beëdiging: 2005
E-mailadres: woltman@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Nevenfuncties c.q. lidmaatschappen: – penningmeester Stichting Ster van de Elfsteden
– secretaris Stichting Wintertennis Franeker
– bestuurslid Businessclub SC Cambuur
– lid van INSOLAD, de Vereniging Insolventierecht Advocaten in Nederland
– lid van VAAN, Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland
– lid Commerciële Club Noord-West Friesland
– lid Commerciële Netwerkclub Oldenhove
– lid Commerciële Club Leeuwarden
Secretaresse:  Gerda Smeding
E-mailadres:  gerda@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Telefoonnummer: 058-212 14 64

 

Mijn naam is Ide Jan Woltman en ik ben beëdigd als advocaat in 2005. In 2009 ben ik begonnen met werken bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten in Leeuwarden. Daarnaast ben ik in 2014 partner geworden van dit mooie advocatenkantoor. Al van kleins af aan spreekt het juridische veld mij aan. Ik geef graag praktisch advies over juridische kwesties.

Faillissementen als specialisatie
Tijdens mijn rechtenstudie heb ik gekozen voor de specialisatie ondernemingsrecht. Daarnaast ben ik met name gespecialiseerd in insolventierecht, waarbij het voornamelijk draait om faillissementen. Feitelijk betekent ondernemingsrecht dat ik ondernemers bijsta in alles wat zij tegen kunnen komen. Daarnaast vind ik het erg prettig om samen met een ondernemer te sparren over zaken.

Praktische oplossing voor ondernemers aantrekkelijker
Soms kun je juridisch precies vertellen hoe het zit, maar is een praktische oplossing veel haalbaarder voor een ondernemer. Dan vind ik het goed om toch eerst aan te geven hoe het juridisch werkt en vervolgens hoe het vanuit praktisch oogpunt geregeld kan worden.

Daarbij vind ik het ook een sport om samen met een ondernemer zijn onderneming beter te begrijpen en verder uit te bouwen. De ontwikkeling die een onderneming doormaakt, de passie die men heeft om dat op een goede manier te doen. Dat vind ik belangrijk.

Vooral géén omslachtige juridische taal
Ik vind het belangrijk om mensen goed te leren kennen. Ik ga graag duurzame relaties met mensen aan, zodat ik weet wat er speelt bij een onderneming. Zo kan ik iemand makkelijker, sneller en praktischer adviseren. Als ik weet wat iemand beweegt, kan ik een passende oplossing bieden. Ik denk dat mensen daar beter mee geholpen zijn. Geen langlopende procedures met allerlei kosten, maar vlotte, duidelijke antwoorden. Omslachtige juridische taal, daar huren mensen mij niet voor in.

Slagvaardige werkwijze
Iedereen is welkom bij ons kantoor, van particulier tot ondernemer. We helpen graag iedereen die bij ons om hulp vraagt. Het is belangrijk dat er een klik is tussen de ondernemer of de cliënt en de advocaat. Daarnaast vind ik dat de sfeer bij ons op kantoor erg prettig is, zowel voor ons als de cliënten.

We bieden cliënten deskundigheid, slagvaardigheid en zo snel mogelijk een passende oplossing. Daarnaast ook duidelijkheid, dus geen juridisch taalgebruik. We zeggen waar het op staat.

Ik zie u graag bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten.

Marco Kalmijn

Naam: M.D. Kalmijn (Marco)
Functie: Partner / Advocaat / Curator
Opleiding: – Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen (afstudeerrichtingen privaatrecht en ondernemingsrecht)
– insolventieleergang Rijksuniversiteit Groningen
Jaar van beëdiging: 2000
E-mailadres: kalmijn@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Nevenfuncties c.q. lidmaatschappen: – lid Raad van Toezicht PCBO Tytsjerksteradiel
– secretaris Stichting Befrijdingsfestival Fryslân
– voorzitter Stichting Canadian Liberators
– voorzitter van de stichting administratiekantoor bij drie ondernemingen
– secretaris Stichting Bodembeweging Friesland
– lid CBMC (vereniging voor christelijke ondernemers)
– lid WTC Business Club
– voorzitter Federatie Christelijk Jeugdwerk Tytsjerksteradiel

 

Mijn naam is Marco Kalmijn en ik ben beëdigd als advocaat in 2000. Daarnaast ben ik in 2008 mede-eigenaar geworden van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten. Iedere advocaat bij ons op kantoor heeft algemene kennis van alle rechtsgebieden. Zo kunnen wij cliënten sneller helpen. Daarnaast kiest iedere advocaat rechtsgebieden waar zijn of haar hart ligt. Op deze manier heeft iedereen plezier in zijn of haar werk, wat weer een positieve uitstraling heeft naar onze cliënten.

Advocaat gespecialiseerd in MKB
Ik heb mij gespecialiseerd in het adviseren en ondersteunen van ondernemers, het midden- en kleinbedrijf (MKB). Bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten heb ik de kans gehad om mij verder te ontwikkelen in de rechtsgebieden waar ik passie voor heb. Het helpen van ondernemers van midden- en kleinbedrijven is wat ik graag doe. Het MKB omvat ondernemingen tot 250 man personeel. Hierdoor heb ik vaak de kans om rechtstreeks met de eigenaar te sparren over de problemen waar hij of zij tegenaan loopt in de onderneming. Dit kunnen juridische problemen zijn, maar ook positieve zaken. Denk bijvoorbeeld aan het laten groeien van een onderneming en hoe de ondernemer dit het beste aan kan pakken.

Alles voor het belang van onze cliënten
Door ons brede netwerk kunnen we ondernemingen, accountants, fiscalisten en bedrijfsadviseurs aan elkaar voorstellen. Zo kunnen beide partijen hiervan profiteren. We doen dat graag in het belang van onze cliënten.

Zodra een cliënt bij ons binnenkomt, zorgen wij ervoor dat hij of zij zo snel mogelijk geholpen wordt. Het probleem van de cliënt wordt opgepakt door een professioneel team. Dat geeft rust en voelt als een opluchting, waardoor de cliënt minder zorgen heeft. Ik vind het belangrijk dat een cliënt ons kantoor met een gerust gevoel weer verlaat. Ondanks de situatie waarin de cliënt kan verkeren. Wij zetten ons maximaal in voor de cliënt en stellen een stappenplan op.

Enthousiast maar accuraat
Cliënten kunnen van mij verwachten dat ik enthousiast ben, accuraat en betrouwbaar. Daarnaast heb ik een tomeloze inzet en energie. Zodra ik voor een cliënt met een zaak bezig ben, ben ik erop gebrand de zaak tot een goed einde te brengen.

Ik vind dat cliënten mogen kiezen voor ons kantoor. Na het eerste gesprek hoop ik dat zij kiezen voor ons op basis van vertrouwen. Wij zetten ons 100% in voor de cliënt om het maximale resultaat, wat we van tevoren vaststellen, te bereiken.

Graag zie ik u binnenkort bij Van der Sluis, van der Zee & Kalmijn Advocaten in Leeuwarden. Wilt u contact opnemen met mij? Gebruik dan bovenstaande contactgegevens of maak een afspraak via ons secretariaat.

Cees van der Zee

Naam: C.W. van der Zee (Cees)
Functie: Partner / Advocaat
Opleiding: Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen
Jaar van beëdiging: 1988
E-mailadres: vanderzee@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Nevenfuncties c.q. lidmaatschappen: – voorzitter Kunstuitleen
Secretaresse: Christina Zijlstra
E-mailadres: christina@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Telefoonnummer: 058-212 14 64

 

Mijn naam is Cees van der Zee en ik ben in 1988 beëdigd als advocaat. Ik beoefen de advocatuur met veel plezier. De omgang met mensen en de laagdrempelige manier van werken zijn factoren die ik erg belangrijk vind binnen ons kantoor. Ik ben samen met Pier van der Sluis dit kantoor begonnen. Wij zijn beiden erg trots op het kantoor, de advocaten en onze andere medewerkers. Ik vind het belangrijk om op te komen voor de zogenaamde ‘zwakkeren’, waardoor ik het van belang vind dat ons kantoor deze mogelijkheid biedt. Iedereen is welkom bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten.

Opkomen voor mensen en kleine bedrijven
Ik heb ervoor gekozen om advocaat te worden, omdat ik graag mensen help die wat minder sterk staan. Grote bedrijven of bijvoorbeeld de overheid, hebben veel mensen in dienst die weten wat ze doen. De meeste mensen of kleinere bedrijven met juridische problemen hebben geen idee wat hen overkomt, wat hun rechten zijn en wat ze kunnen doen. Het mooiste aan dit beroep vind ik dat ik hen mag helpen, waardoor de cliënt met een gerust hart ons kantoor verlaat.

Mijn aanpak is laagdrempelig en persoonlijk
Ik ben gespecialiseerd in vastgoedrecht, huurrecht, bouwrecht en overnames. Dit omdat deze rechtsgebieden mij simpelweg het beste liggen. Mijn aanpak is zeer laagdrempelig. Ik vind het belangrijk dat mensen snappen wat de mogelijkheden zijn en welke aanpak het beste is. Daarnaast is het van belang dat de cliënt vertrouwen heeft in mij. Volgens mij bereik je dit het beste door openheid van zaken en uitleg te geven over de situatie en mogelijkheden.

Creatieve advocaat
Ik wil voor mijn cliënten het maximale eruit halen. Daarom omschrijf ik mijzelf ook als laagdrempelig en creatief. Ik leg de cliënt uit wat de mogelijkheden zijn en ga op zoek naar oplossingen wanneer deze er in eerste instantie niet lijken te zijn. Ik vind onzinnige regelgeving minder leuk aan de advocatuur. Daarom ga ik ook juist op zoek naar creatieve oplossingen. Het mooiste aan mijn werk vind ik de omgang met mensen en het helpen met problemen die zij zelf niet op kunnen lossen.

Graag tot snel bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten.