Koos Croes

Naam: J.C. Croes (Koos)
Functie: Advocaat
Opleiding: Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, specialisatie privaatrecht
Jaar van beëdiging 2018
E-mailadres: croes@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Nevenfuncties c.q. lidmaatschappen: – lid Lionsclub
– voorzitter Jonge Balie Friesland
– penningmeester Stichting Opleiding der Vier Voormalige Noordelijke Balies (STOP)
– lid Commerciële Club Leeuwarden
– lid Business Breakfast Club
Secretaresse: Aly Kalter
E-mailadres: aly@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Telefoonnummer: 058-212 14 64

 

Mijn naam is Koos Croes. In augustus 2017 ben ik ben afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en heb daarmee mijn master privaatrecht behaald. Op 1 november 2017 ben ik begonnen bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten als juridisch medewerker. Op 16 februari 2018 ben ik beëdigd als advocaat.

Vertrouwde partijdige adviseur

Voor mij als advocaat is de vertrouwelijke relatie met u als cliënt van groot belang. Ik zie het als het fundament om het probleem waar u mee zit tot een goed resultaat te brengen. Deze relatie is voor u met ons kantoor en met onze advocaten gewaarborgd. Wij staan voor uw zaak en voor niets anders. Als advocaten zijn wij partijdig en bijten wij ons vast in uw zaak om deze met de nodige inspanning tot een zo goed mogelijk resultaat te brengen.

Inzet 100 %, betrokken en eerlijk

U kunt uw zaak met een gerust hart bij mij neerleggen, in de wetenschap dat ik mijzelf in korte tijd verdiep in uw zaak om me vervolgens met 100 % voor u in te zetten. Met betrokkenheid en empathisch vermogen behartig ik uw belangen. Eerlijkheid hierin duurt naar mijn mening het langst.

Specialistische advocaten

Ons kantoor staat zowel particulieren als ondernemers bij. De specialisten binnen ons kantoor kunnen u onder meer bijstaan op het gebied van huurrecht, arbeidsrecht, faillissementsrecht, overeenkomstenrecht, erfrecht, familierecht, strafrecht, bestuursrecht, incasso’s en zelfs op het gebied van aardbevingsschade en schade door bodembeweging. Iedere advocaat binnen ons kantoor heeft zo zijn of haar eigen specialisme.

Mijn voorkeur gaat uit naar het faillissementsrecht en het overeenkomstenrecht. Ook behandel ik met regelmaat incasso’s van betwiste en onbetwiste vorderingen.

Bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten is geen dag hetzelfde. De cliënt staat bij dit kantoor centraal en dat spreekt mij aan. Want dat is tenslotte waar het om draait in de advocatuur: uitstekende juridische dienstverlening met aandacht en zorg voor de cliënt. U bent van harte welkom op ons kantoor in Leeuwarden.

Jelmer de Vries

Naam: J.W. de Vries (Jelmer)
Functie: Advocaat-medewerker
Opleiding: Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen met specialisaties privaatrecht & intellectueel eigendomsrecht
Jaar van beëdiging: 2013
E-mailadres: jdevries@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Nevenfuncties c.q. lidmaatschappen: – voorzitter Jonge Balie Friesland
– algemeen bestuurslid Stichting Friese Ballonfeesten
– lid WTC Business Club Leeuwarden
Secretaresse: Sabrina Vermeulen
E-mailadres:
Telefoonnummer: 058-212 14 64

 

Mijn naam is Jelmer de Vries. Een ambitieus persoon met doorzettingsvermogen en de wil om te blijven leren, dat ben ik. Ik heb de opleiding management, economie en recht gevolgd aan de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden. In het derde jaar van deze studie ben ik begonnen aan de opleiding Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Beide studies heb ik vrijwel gelijktijdig afgerond, waarna ik de master Nederlands recht met civiel effect heb gekozen. In februari 2013 ben ik beëdigd als advocaat. Het werk als advocaat is veelzijdig en daarom nooit saai. De cultuur bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten sluit volledig aan bij mij als persoon. Iedereen is even belangrijk en samen moeten we het doen. Wij gaan voor de cliënt altijd voor het beste resultaat.

Creatief problemen oplossen
Ik houd mij vooral bezig met intellectueel eigendom, ondernemingsrecht, overeenkomstenrecht, algemene voorwaarden, aansprakelijkheidsrecht en algemeen civiel. Hier ligt mijn interesse ook. De link met het bedrijfsleven en de juridische vraagstukken, die vooral commerciële belangen raken, spreken mij aan. Ik zet mij altijd actief in om concrete doelstellingen te halen. Als advocaat ben ik partijdig en dien ik de feiten zodanig te presenteren dat het beste resultaat voor de cliënt wordt behaald. Dit vergt de nodige creativiteit en het vermogen om problemen op te lossen. Het geeft mij iedere keer weer een kick als dat lukt.

Resultaten boeken
Ik leer graag cliënten kennen. Een goede band opbouwen en vertrouwen kweken. Bij een bespreking van een probleem kijk ik welk resultaat de cliënt voor ogen heeft. Vervolgens probeer ik de juridische mogelijkheden daarbij te vinden, zodat het resultaat wordt bereikt. In mijn gesprekken probeer ik ingewikkelde juridische termen zoveel mogelijk te vermijden, om het voor de cliënt begrijpelijk te houden. De cliënt mag van mij deskundigheid, bereikbaarheid, betrokkenheid en inzet verwachten. Ik neem niet alles voor waar aan, leg verbanden, achterhaal oorzaken en blijf mijzelf de vraag stellen waarom iets zo is om tot het beste resultaat voor de cliënt te komen.

Specialistische kennis met informele sfeer
Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten is een advocatenkantoor waar ze weten dat het belangrijk is om hard te werken. Daarnaast is er een instelling van ‘doe maar normaal’, er is een informele sfeer. Ons kantoor beschikt over een team advocaten met specialistische kennis en ruime ervaring. Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten staat bekend als slagvaardig en om onze no-nonsense mentaliteit. Wij gaan altijd voor het beste resultaat en stellen de belangen van cliënten voorop.

Ik help u met alle plezier bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten.

Tanja Heslinga

Naam: T.E. Heslinga (Tanja)
Functie: Advocaat-medewerker
Opleiding: Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, specialisatie notarieel recht (met civiel effect)
Jaar van beëdiging: 2012
E-mailadres: heslinga@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Nevenfuncties c.q. lidmaatschappen: – voorzitter Spulwike Littenseradiel (Littens)
– bestuurslid Noordelijke Opleidingscommissie Jonge Balie
Secretaresse: – Nynke Zijlstra-van Wieren
– Aly Kalter
E-mailadres: nynke@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
aly@vandersluisvanderzeekalmijn.nl

 

Mijn naam is Tanja Heslinga. Dit jaar (in 2017) ben ik vijf jaar advocaat, ik ben in oktober 2012 beëdigd. Ik heb gestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Groningen, waar ik de studie notarieel recht met een uitbreiding civiel recht heb gestudeerd. Van nature ben ik erg nieuwsgierig en wil ik graag alles weten en uitzoeken, waardoor ik altijd op zoek ga naar de beste oplossing voor het probleem van de cliënt. Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten heeft een heldere aanpak, is eerlijk en recht door zee. Ik ben er trots op om onderdeel te zijn van dit advocatenkantoor.

Persoonlijk en zakelijk recht
De perfecte combinatie is voor mij de afwisseling van het emotionele van de familiepraktijk en de zakelijke houding van aannemers. Daarom houd ik mij vooral bezig met personen- en familierecht en de bouwpraktijk. Ik sta graag aannemers bij zodra er problemen ontstaan in het werk. Ik bied een luisterend oor en geef advies waar nodig. Daarnaast zorg ik ervoor dat het niet tot een escalatie of procedure komt, maar als het niet anders kan pak ik door. Het leukste aspect vind ik om juridisch ingewikkelde vraagstukken uit te zoeken en voor cliënten bied ik graag een stukje rust in vaak roerige tijden.

Inzetten met vastberadenheid
Een geslaagde dag voor mij is als een cliënt tevreden is, of als er een goede juridische uitspraak van een rechtbank of het gerechtshof komt. Mijn doel is om de beste te zijn in mijn vak, waarbij de cliënt van mij kan verwachten dat ik mij inzet met vastberadenheid, empathie bied maar ook eerlijkheid. Waar iets niet kan, zal ik dit altijd zeggen. Ook al is dit lastig en vervelend.

De beste hulp voor cliënten
Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten is een mooie praktijk voor het midden- en kleinbedrijf, wat mij erg aanspreekt. De omvang van het team is niet al te groot, maar toch bieden wij hulp in alle rechtsgebieden. Wij werken allemaal doordeweeks, maar bij problemen in het weekend staan wij cliënten ook snel en vastberaden bij. Elke dag, elke zaak en elke cliënt is weer anders, ik leer iedere dag bij. Hierdoor bied ik mijn cliënten de beste hulp, ik ben voorbereid op allerlei situaties.

Ik verwelkom u graag bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten.

Ati van der Pol

Naam: A. van der Pol (Ati)
Functie: Advocaat-medewerker
Opleiding: Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen met specialisaties strafrecht en civiel recht
Jaar van beëdiging: 2011
E-mailadres: vanderpol@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Nevenfuncties c.q. lidmaatschappen: – (interim)penningmeester stichting Opleidingen vier voormalige noordelijke balies
– penningmeester Handel & Nijverheid Franeker
Secretaresse: Nienke Miedema
E-mailadres: nienke@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Telefoonnummer: 058-212 14 64

 

Mijn naam is Ati van der Pol. Ik ben al ruim zes jaar werkzaam als advocaat, op 1 januari 2011 ben ik beëdigd. Ik heb rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Groningen, waar ik mij gespecialiseerd heb in civielrecht en strafrecht. Momenteel houd ik mij vooral bezig met personen- en familierecht, omdat ik een ‘mensen-mens’ ben. Bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten is er sprake van een lage drempel, waarbij we het met zijn allen doen. Er wordt geen onderscheid gemaakt in status van cliënten, we helpen iedereen die bij ons binnen komt lopen.

Het grotere geheel is van belang
Ik tracht altijd om in eerste instantie in goede harmonie tot een oplossing te komen. Ik houd cliënten altijd voor dat een compromis een langere houdbaarheid heeft dan een beslissing van de rechtbank. Als de advocaten uit beeld zijn moeten de partijen meestal ook weer samenwerken. Ik beloof geen gouden bergen, maar ik ben realistisch en pragmatisch ingesteld. Het grotere geheel is van belang, waarbij ik het belang van de cliënt uiteraard nooit uit het oog zal verliezen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat ik mijn cliënt vertel dat een pas op de plaats soms twee stappen vooruit kan betekenen.

Anticiperen op de gebeurtenissen van de dag
Het leukste aspect van de advocatuur vind ik de flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid. Als advocaat heb ik enorm veel invloed op de uitkomst en welk traject wordt gevolgd voor een goede uitkomst. Als een cliënt aan het eind van de rit vertelt dat hij/zij blij is met de uitkomst, waarbij beide partijen water bij de wijn hebben moeten doen, dan heb ik mijn werk goed gedaan. Hier krijg ik energie van. Een ‘normale’ dag bestaat niet, daarom is het vooral iedere dag anticiperen op wat er gebeurt gedurende de dag. Hierin moet ik prioriteiten stellen. In het personen- en familierecht moet vaak direct actie worden ondernomen om de rust te bewaken of zo snel mogelijk te laten terugkeren.

Empathisch, maar objectief
Mijn doel is om waar mogelijk tot een compromis te komen zonder interventie van de rechter. Dit scheelt u kosten, tijd en negatieve energie. Als dit niet lukt, stel ik alles in het werk om voor u eruit te halen wat erin zit. Als er kinderen bij betrokken zijn, zal ik nooit het belang van de kinderen uit het oog verliezen. Ik werk efficiënt en geordend en ben gedreven, toegankelijk en heb een groot empathisch vermogen. Hierdoor kan ik mij goed in de cliënt verplaatsen, maar toch nog een objectieve blik behouden. Als ik iets doe, ga ik er voor de volle 100% voor.

Tot ziens bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten.

Femke Gietema-van der Heide

Naam: F. Gietema–van der Heide (Femke)
Functie: Advocaat-medewerker
Opleiding: – bachelors Nederlands recht en recht & ICT aan de Rijksuniversiteit Groningen
– masters staats- & bestuursrecht en informaticarecht.
Jaar van beëdiging: 2010
E-mailadres: gietema@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Nevenfuncties c.q. lidmaatschappen: – lid Vereniging voor Agrarisch Recht
– lid Vereniging van agrarisch recht-advocaten
– columnist landbouwvakblad Veldpost
Secretaresse: – Nynke Zijlstra-van Wieren
– Aly Kalter
E-mailadres: nynke@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
aly@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Telefoonnummer: 058-212 14 64

 

Mijn naam is Femke Gietema-van der Heide en ik ben beëdigd als advocaat in augustus 2010. Ik heb rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Momenteel ben ik gespecialiseerd in bestuursrecht, huurrecht en agrarisch recht. Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten is een actief advocatenkantoor met alle specialisaties in huis en wij vinden het belangrijk dat er een open en goede communicatie is naar elkaar en naar de cliënten.

Duidelijk en eerlijk
Ik ben gespecialiseerd in bestuursrecht, huurrecht en agrarisch recht, simpelweg omdat hier mijn interesse ligt. Dat is ook de kracht van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten, iedere advocaat houdt zich bezig met het specialisme waar zijn of haar interesse ligt. Ik ben duidelijk, open en eerlijk als advocaat zijnde naar cliënten toe. Ik ga vol voor de belangen van de cliënt en probeer altijd het beste eruit te halen.

Goed overleg met de cliënt
Mijn aanpak bij het helpen van cliënten is kort maar krachtig, zodat een cliënt niet langer dan noodzakelijk in spanning blijft zitten. Daarnaast zorg ik er graag voor dat de cliënt een duidelijk beeld heeft van wat wel en niet kan. Soms moet ik cliënten uitleggen dat ze wel recht hebben, maar dit helaas niet kunnen bereiken. Dit kan komen door het financiële aspect of omdat een zaak lang kan duren. Ik overleg dit uiteraard altijd met mijn cliënt.

Resultaten boeken
Over het algemeen houd ik mij dagelijks bezig met besprekingen, processtukken schrijven, procederen ter zitting en minnelijke oplossingen bewerkstelligen. Daarnaast houd ik altijd contact met mijn cliënten. Een geslaagde dag is voor mij wanneer ik veel goed juridisch inhoudelijk werk kan leveren. Natuurlijk is de kers op de taart wanneer ik goede resultaten boek en dit aan de cliënt mag mededelen.

Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten is een goed bereikbaar advocatenkantoor waar duidelijke communicatie een belangrijke rol speelt. Daarnaast hebben we alle specialisaties in huis zodat cliënten zo snel mogelijk goed geholpen worden. We hebben een team van jonge, dynamische advocaten waarin we veel samenwerken en een goede sfeer voelbaar is.

Ik help u graag bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten.

Herman Postma

Naam: H.D. Postma (Herman)
Functie: Advocaat-medewerker
Opleiding: Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen
Jaar van beëdiging: 2007
E-mailadres: postma@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Nevenfuncties c.q. lidmaatschappen: – Secretaris van de Provinciale Klachtencommissie voor Friese Woningcorporaties
– Lid Rotaryclub Bergum
– diverse andere bestuursfuncties

Secretaresse: Ina Kooistra
E-mailadres: ina@vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Telefoonnummer: 058-212 14 64

 

Mijn naam is Herman Postma en ik heb rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Op 22 augustus 2007 ben ik beëdigd als advocaat. Ik ben gespecialiseerd in arbeidsrecht, personen- en familierecht en strafrecht. De sfeer binnen Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten is erg aansprekend. Alle soorten zaken worden behandeld, iedereen heeft zijn eigen specialisme waardoor ieder specialisme in huis is. Het maakt niet uit wat uw probleem is: bij ons kantoor bent u aan het goede adres.

Voorop staat het bereiken van een goede oplossing
Het behartigen van uitsluitend het belang van mijn cliënt heeft mij altijd erg aangesproken. Het is mijn (wettelijke) taak om partijdig te zijn. De rechtsgebieden arbeidsrecht, personen- en familierecht en strafrecht spreken mij zeer aan omdat deze rechtstreeks de persoon raken. Dit kan gaan om het verlies van werk, het treffen van een omgangsregeling of het plegen van een strafbaar feit. Het bereiken van een goede oplossing voor het probleem van de cliënt staat bij mij voorop. Helaas betekent dit niet dat het gewenste resultaat altijd behaald kan worden. Uiteraard zet ik mij hier wel altijd voor in.

Duidelijkheid over de mogelijkheden
Wat ik belangrijk vind is dat cliënten duidelijkheid krijgen over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Hierbij is een realistische kijk op de zaak van groot belang. Daarbij bekijk ik altijd of een schikking mogelijk is. Het leukste aspect van de advocatuur vind ik het behartigen van belangen tijdens een zitting. Een zitting is voor cliënten altijd erg spannend. Het voorbereiden en begeleiden van de cliënt voor en tijdens een zitting spreekt mij erg aan. Daarnaast vind ik de ‘gezonde spanning’ voor de zitting erg prettig. Het mooiste is wanneer de cliënt na de zitting aangeeft dat het precies is gegaan zoals van tevoren is besproken en dat het allemaal erg meeviel.

Het maximaal haalbare bereiken
Mijn doel als advocaat is voor de cliënt het maximaal haalbare bereiken. Dit kan door het treffen van een schikking of door het voeren van een procedure. Ik ben pragmatisch, doortastend en oplossingsgericht. Hierdoor zoek ik altijd naar de beste oplossing voor het probleem van de cliënt, waarvoor ik mij maximaal inzet. Mijn dag is geslaagd als mijn planning grotendeels uitkomt en als ik het resultaat behaal dat ik voor ogen heb.

Ik zie u graag bij Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten.